torsdag 9 juli 2009

Kroppskontroll

Det finns en sorts träningsmänniska som jag har sett lite här och där, men jag har aldrig riktigt reflekterat över dem. Men idag när jag stod i duschen efter att ha blivit petad på av min pt så kom det in tre killar som såg exakt likadana ut, och då började jag fundera lite på dem. Alla tre var för det första väldigt muskulösa, utan att vara bodybuilderstora. Sedan hade de rakat av sig absolut allt hår på hela kroppen.

Det är det här som fascinerar mig, varför man gör det. Först skulptera kroppen så att den blir EXAKT som man vill ha den, och sedan se till så att det inte finns något hår där man inte har godkänt det, typ. Är det nån sorts kontroll, att man inte klarar av att det faktiskt finns sånt som man inte kan kontrollera? Håret växer ju oavsett vad man gör, och rakar man då av sig allting för att visa att det är man själv som har kontrollen. Likadant med träningen, man bygger kroppen för att den inte ska få fungera som den själv vill.

Jag läste en artikel om det här för ett par år sedan, om den förlorade mansrollen. Män som känner att de inte längre har sin alfaroll börjar istället med kroppsträning, för att de ska få känna att de har kontroll över nånting. Och det är det jag funderar på, om det här med kroppsrakningen har samma funktion.

2 kommentarer:

Håkan Steenberg sa...

Jag tror inte att det handlar om den yttersta formen av kroppskontroll. Det är nog så enkelt att kroppsformen framträder tydligare när det inte är en massa hår i vägen. Och om killarna har tränat hårt så vill de säkert visa resultatet också.

Knallhatten sa...

Ja, så skulle det kunna vara, om det inte var för att de rakar bort håret runt snoppen, på benen, huvudet, armarna och i armhålorna. Jag menar alltså ALLT hår. Jag vet att bodybuilders gör det för att det ska synas, men det här var liksom inte den typen.