fredag 3 juli 2009

Komedipärla


Om man vill ha mer av den där lågmälda humorn i Extras kan man alltid slå över till ettan och kolla på Fritt fall. Den handlar om en cynisk ståuppkomiker, Rick Spleen, med trassligt privatliv, eller snarare, han trasslar till privatlivet ganska bra på egen hand. I kvällens avsnitt har alla teskedar försvunnit från hemmet och då stjäl han resolut nya skedar från sin väns kafé och naturligtvis blir han påkommen och måste lämna tillbaks dem.

Samtidigt har han problem med tidningsbudet som slamrar när han lämnar tidningen. Rick håller frun vaken med sitt beklagande över hur okänslig tidningsbudet är som håller honom vaken. Han ställer till och med klockan för att höra att tidningsbudet slamrar så mycket att han skulle bli väckt om han faktiskt sov.

Även om serien handlar om en ståuppare, så koncenterar den sig mer på hans privatliv och diskrepansen mellan privat- och yrkesliv. Det här är riktigt, riktigt roligt. En del kritiker har jämfört Fritt fall med Simma lugnt, Larry. Jag kan förstå liknelsen, men eftersom jag inte tycker att den senare serien är särskilt rolig så anser jag att det är orättvist mot Fritt fall. Se den och avgör själva! SVT fredagar 22.50.

Inga kommentarer: