onsdag 15 juli 2009

Tillbaka i Storslottet

Första dagen tillbaka inne i Gamla stan. Dagen tillbringade jag i kassan i Rikssalen tillsammans med Lars. Självklart kan inte första dagen gå smärtfritt. Det första som händer när vi öppnar är att uppkopplingen för kortläsarna strejkar, så alla kontokort som ska användas måste vi ringa och kolla och få kontrollkod för. Självklart strömmar det in en jättegrupp med fransmän som alla ska köpa en eller två biljetter var och absolut alla betalar med kort. Det var en småjobbig förmiddag innan uppkopplingen kom igång igen. Sedan lugnade det ner sig.

Resten av dagen förflöt i sakta mak. Det var att göra hela tiden, men jag hade hjälp av Lars, och mellan kunderna kunde vi diskutera musikaler och gamla svenska filmkomedier. Mänschan har skrivit ett specialarbete om svensk trettiotalsfilm och har missat Tollie Zellman, min absoluta favorittant. Quel scandal!

Dessutom fick vi lära oss något helt nytt! En trött Stockholmsguide ville gå ut genom Rikssalen utan att säga något till sina besökare, så en av dem (det var en amerikansk grupp) frågar om hon vet nåt om salen. Guiden säger då "This is the hall of state, and the chair you see in the front is the oldest silver item in the world! Dirty, but beautiful. Now let's go to the bus." Silvertronen är alltså det äldsta silverföremålet i världen. Tänka sig!

1 kommentar:

Gealach sa...

Hehe, tänk vad man får lära sig, som man inte visste...