måndag 19 oktober 2009

Porrchock?

Rammstein är väl inte mitt favoritband. De har gjort några låtar som jag gillar, men jag skulle inte komma på tanken att köpa en hel skiva med dem. De gör spektakulära scenshower, och skriver provocerande texter.

Senaste singeln Pussy har fått en video regisserad av Jonas Åkerlund, och där tar man allting ett steg längre. Här antyder man inte längre det som så många andra rockvideor gör. Videon börjar relativt normalt, med halvklädda damer som åmar sig runt bandmedlemmarna i olika omgivningar, men mot slutet av videon övergår det antydda sexet till rena porrscener, med bandmedlemmarnas ansikten inklippta på porrmodellers kroppar. Skandal och uppmärksamhet.

Hur ska man då följa upp det här? Jo, nya skivan ska få en spektakulär inramning. Om man köper specialboxen får man tillsammans med skivan handbojor, glidmedel och avgjutningar av bandmedlemmarnas snoppar. Naturligtvis (?) vill inte svenska skivbolaget Universal ha något med det här att göra, skriver Aftonbladet. DN citerar Universals Charlie Åberg: "Vi har inte varit med och tagit fram den här. Vi säljer musik". Vill man ha boxen får man beställa den utomlands.

PR-trick? Ja, kanske det. Uppmärksamhet får de i alla fall. Men den stora frågan är ju trots allt: Vems är den andra från höger?

Inga kommentarer: