fredag 23 oktober 2009

Beredd på spökinvasion


Uppe med tuppen i morse. Det var dags att förbereda för årets spökvisningar på Slottet. Vi gör visserligen inte så mycket, det stora krutet kommer att ligga på spökhistorierna som jag och Per kommer att berätta för barnen. Det vi förberedde idag var småspökena som barnen ska få leta reda på. Ett antal spöken är på rymmen, och efter att vi har berättat spökhistorier så får barnen springa runt och leta spöken.

Det här är årets största barnvecka på Slottet, spökvisningarna är jättepopulära. Barnen fullkomligt älskar att höra de blodiga historierna om kungar och slottsspöken som jag berättar. Jag minns speciellt en tjej i tioårsåldern som var med ett år. Ju längre visningen pågick desto räddare blev hon. Hon såg helt livrädd ut mot slutet, men hon följde ändå med hela tiden. Och efteråt sa hon att hon tyckte att det var jättebra. Vi får hoppas att det blir likadant i år!

3 kommentarer:

Fru Ann sa...

Och i kassan kommer DEN RIKTIGA SLOTTSFRUN,Fru Ann, DEN VITA FRUN att sitta och skrämma livet ur de små liven när de måhända måste betala 50:- för att överhuvudtaget få lyssna på vare sig spöken eller deras historier... Ses i morrrrrgon! PS En lätt OSYNLIG kaka kommer att serveras i kassan i anslutning till visningarna... DS

Fredde sa...

Min första tanke var: "var tusan är det där någonstans på slottet?" .Sen kom jag på det. Det är ju ett tittskåp.

Knallhatten sa...

Tittskåp?! Det är ju Rikssalen, ser du väl! Med ett jättespöke utanför fönstret!