söndag 4 oktober 2009

Körresa till Strömsholm

Här kommer lite avslöjande om teve: allt man ser är inte på riktigt! I nyårs- och trettonhelgen kommer det att sändas fyra gudstjänster från Strömsholms slott. Om man tittar ut genom fönstren i bakgrunden av kyrkan kommer det att se väldigt höstlikt ut. Det beror inte på att det är varmare runt Strömsholm än i övriga Sverige. Det beror på att alla fyra gudstjänsterna spelades in idag. Eller för att vara exakt, under hela veckan. Idag var det dags för sångövningarna. Psalmsång för hela slanten.

Hela slottskapellet var fullt av församlingsmedlemmar som bara var där för att sjunga igenom psalmerna som kommer att höras i programmet. Dessutom har Slottets vokalensemble spelat in flera sånger, och Slottets personalkör sjöng två. Det blev en lång dag med mycket sjungande.

Redan kvart i åtta lämnade bussen Slottsbacken och strax före tio var vi framme vid Strömsholm. En snabb uppsjungning och sedan marscherade vi upp till slottet. Sedan sjöng vi i fyra timmar, med slips-, scarf- och platsbyten (det var ju fyra olika gudstjänster och då måste man ju se olika ut varje gång).

Efter lunch var det så dags för personalkörens insats. Två sånger sjöng vi, och det känns som att det lät bra. Men att gå på efter Vokalensemblens proffs är inget drömläge.På väg mot slottet. Hagbergskan var så klart med, men vi hade också fått med oss Johan, som skulle vara församlingsmedlem utan att vara med i slottskören.

Sminkning inför vår insats. Lägg märke till orberna, enligt parapsykologerna andar som försöker ta kontakt med oss. Eller också är det dammkorn...

Den fantastiska lanterninen.

1 kommentar:

Primula sa...

Åh julsånger! Anart får man börja med ljus och advent. Fast det är ju 1½ månad kvar.