tisdag 25 januari 2011

Guldbaggen för årets kappvändare går till...

Otippat - Helena Bergström!

Här gnälls det i media om att hon och Colin minsann ska bojkotta Guldbaggegalan, för de blir ju så illa behandlade av Filminstitutet. Jojo, tio guldbaggenomineringar, två priser, ständiga miljoner till nya filmer och Under solen utsedd till Sveriges oscarsbidrag. Visst är det synd om paret!

När sedan Änglagård 3 blir nominerad till biopublikens pris då kommer hon trots allt insmygande till sin plats - under sändning för att ingen ska se henne ifall hon förlorar! Änglagård vinner biopublikens pris och då går hon upp och talar minsann om för alla att det här är det viktigaste priset av dem alla! Varför i herrans namn var hon då så upprörd över att Filminstitutet inte nominerade filmen?

Klipp till 1995. Detta år får biopubliken rösta fram Sveriges genom tiderna bästa skådespelare (observera, skådespelare - manlig eller kvinnlig). Helena Bergström vinner och skäms som en hund när hon går upp och tar emot priset. "Tack för att ni inte buade" är hennes inledande ord i tacktalet. Hon har även efteråt talat om hur pinsamt det var. Hur kommer det sig att biopublikens åsikter inte var vatten värda den gången?

Näe, Helena. Det här var en riktigt pinsam historia, nästan lika pinsam som de filmer du och din man spelar in. Sedan får biopubliken sympatirösta på er hur mycket de vill!

8 kommentarer:

Niclas sa...

Hon e fan sämre än Bruce Willis....

Knallhatten sa...

Ja, så illa är det nog.

Niclas sa...

Jo....

Knallhatten sa...

Och det vill inte säga lite!

Yngve sa...

De två härliga gubbarna i publiken från Mupparna = mina barndomskamrater- helt underbart! Mer sånt ni två!

Knallhatten sa...

Och vem är du då? Gonzo?

Yngve sa...

Jag känner mig emellanåt som Beeker... men jag försöker bli mer som hans "kollega" vetenskapsmannen.

Niclas sa...

Waldorf: These seats are awful.
Statler: Why? Can't you see anything?
Waldorf: That's the problem. I can see everything.