fredag 20 november 2009

Elisabeth Söderström är död

Elisabeth Söderström, den begåvade, den vackra, den magnifika är död. Aftonbladet skriver att hon dog idag 82 år gammal.

Första gången jag såg och hörde henne var i Picassos äventyr. Picasso (Gösta Ekman) och Mimi (Elisabeth Söderström) sjunger Che gelida manina ur La Bohème. Jag förstod inte varför Picasso ville stoppa in Mimis händer i en köttsmörgås, men scenen var väldigt rolig ändå. Se den här och uppliva minnen.

2 kommentarer:

Anna sa...

En stor konstnär är död. Hon sjöng otroligt vackert ända upp i åren, i alla fall fortfarande för tio år sen när jag hade äran att jobba på samma ställe som hon på Confidencen. Jag har bara fina minnen av en mycket trevlig och odivig person som alltid verkade vara på gott humör och som bjöd på sig själv. Publiken älskade henne. Gjorde inte hon och Kjerstin Dellert ett barnprogram (eller var det inte ett barnprogram...?) om opera? Prima Primadonnor. Där var nog första gången jag såg henne och jag tyckte hon var glamouren personifierad redan då.

Fru Ann sa...

För mig har hon hela halva livet var en ledstjärna! Vi var födda på samma dag med 20 års mellanrum! För evigt förenade den 7 maj tillsammans med varandra och slottsbranden på det gamla kungliga slottet... Mina ständiga berättarteman i skolan... Jag har sett henne otaliga gånger bla. som JENUFA i Leo Janaceks opera med samma namn. En gång skrev jag till henne och gratulerade... hon fyllde 60 och jag fyllde 40... En STOR PRIMA DONNA... Läs hennes bok, I MIN TONART!