söndag 6 februari 2011

Stockholms stadshus och Henrik VIII

Teveserien The Tudors var inget som jag var särskilt förtjust i. Jag såg visserligen första säsongen och tyckte att det var snygga kläder, men handlingen hade inget med verkligheten att göra. De två följande säsongerna struntade jag helt och hållet i.

Idag hade Maria visning av Museum Tre kronor och man kom tydligen in på Stockholms stadshus och någon i gruppen påpekade att stadshuset är med i vinjetten till The Tudors. Varken Maria eller jag tyckte att det lät särskilt troligt. Varför skulle man ha med vårt (relativt) nybyggda stadshus i en engelsk serie som utspelas på 1500-talet?

Men se på fan! Vid en jämförelse kan jag inte säga annat än att det är tornet på stadshuset som flimrar förbi. Högst upp kan man ana en av de tre kronorna. Jämför vinjetten med den andra bilden av samma hus. Och då måste man ju upprepa frågan: Varför är vårt (relativt) nybyggda stadshus med i en engelsk serie som utspelas på 1500-talet? Så dåligt med egna torn kan de väl ändå inte ha i England!

1 kommentar:

gealach sa...

Men vad knasigt!
Som sagt har de ju både en och annan gammal fin, tornförsedd byggnad i England att leka med. Det måste vara någon som busat till det, helt enkelt. :-)