måndag 28 februari 2011

Eftertankens kranka blekhet

Det blev ganska mycket som jag hade trott. Inte alltid som jag hade hoppats, men som jag trott. Enda statyetten där jag helt var ute och cyklade var bästa regi. Det fanns ingen som kunde hota Fincher, ansåg jag. Men det tyckte akademin. Därmed inte sagt att Kungens tal inte var värd sina oscars, men Social network var ändå snäppet bättre.

Anne Hathaway och framför allt James Franco var katastrofala som värdpar. Hathaway var åtminstone lite avslappnad och kunde leka lite. Franco såg stelopererad ut hela han. Extra pinsamt blev det när både Billy Crystal och Bob Hope visade hur en värd ska bete sig.

Inte bara värdarna misskötte sig, även prisutdelarna verkade ha struntat i repetitionerna. De stakade sig och väntade på repliker som aldrig kom. Otajt och utan tajming. Bäst skötte sig Kirk Douglas, 93 år och ganska borta.

Fast allra värst var något som inte Oscarsgalan kan klandras för - Filip och Fredrik. Jävlar i helvete vad jag störde mig på dem! De höll inte tyst en enda gång under galan. De pratade på även när folk talade och även under sång- och musiknumren. Dessutom visade de att de inte har några som helst kunskaper som kan vara önskvärda om man ska kommentera en filmgala - nämligen filmkunskaper. Jag började fundera allvarligt på att stänga av och gå och lägga mig, så störd blev jag. [Tillägg: lite trevligt att se att jag inte var ensam att störa mig på kommentatorerna] Trots det bet jag ihop och kollade klart, så nu är det äntligen dags att gå till sängs. Och som jag brukar säga - ring inte mig, jag ringer er när jag har vaknat!

3 kommentarer:

Anna sa...

Filip och Fredrik var faktiskt orsaken till att jag struntade i Oscarsgalan i år. Jag står bara inte ut med dem och deras pladdrande, man förstod ju hur det skulle bli. Heder åt dig som stod ut ändå :)

Sara sa...

Kan bara hålla med. Tycker att det var irriterande att de var så oerhört okunniga. De verkade mest vara intresserade av att berätta vilka som de hade träffat, "jag bor i LA"...bla, bla, bla. Hela produktionen kändes tafflig. Gunilla Pontén verkade mest intresserad av att prata om hur snygg hon var jämfört med alla andra på 60-talet och Carina Berg tillförde inte heller nåt direkt. Varför inte plocka dit några som kan klänningar, typ Camilla Thulin eller Lars Wallin om det är tänkt att de ska diskutera det. Och sen folk som kan film, Orvar Säfström, Nils Petter Sundgren, Hans Wiklund etc. Varför Fredrik och Filip? Allra värst var när de snackade sönder "Im memorium"-avdelen med att den inte var tillräckligt bra iår och en massa snack om strippklubbar. Ville skrika "Knip igen!!!" flera ggr.

Knallhatten sa...

Jag gjorde just det, skrek "knip käft" till teven när de höll på som värst...