onsdag 1 december 2010

Dagens bildgåta

Nu snackar vi krona!

1822


Den portugisiska kolonin Brasilien utropas till kejsardöme av den portugisiske kronprinsen Dom Pedro och detta datum kröns han till kejsare som Peter I.

Under tio veckor 1826 efter fadern Johan VI:s död var han även kung över Portugal med namnet Peter IV. Han abdikerar till förmån för dottern Maria II. 1831 abdikerar han även som kejsare till förmån för sonen Peter II.

Men såna sorgligheter ska vi inte tänka på idag. Nu firar vi Peters kröning. Och vad kan väl passa bättre än en av Carmen Mirandas slagdängor!

4 kommentarer:

Fru Ann sa...

Hm min enda tanke är JOSEPHINE BAKER... den syndigt franska vedetten...och plymer plymer plymer... men det är ju 1900-tal... denna vedette är 1800-tal... denna kANN jag inte!

Knallhatten sa...

Josephine Baker hade bananer i kjolen. Man kan väl säga att det finns frukter här också, men du ser att det är en hårprydnad vi talar om...

Fru Ann sa...

Ja du är korrekt uppdaterad... Ett knippe bananer till kjol... men med tiden byttes bananerna mot andra kjolar och på huvudet just sådana hattar men plymer och svandun... Du kan tro mig... jag har sett henne!

Unknown sa...

Den förste Pedron!