fredag 12 mars 2010

What's in a name?

En av de roligaste sakerna med Sims 2 är alla patchar och förbättringar som går att ladda ner till spelet. Och har jag laddat ner tillägg eller så! Det tar tjugo minuter att ladda spelet. Men det är det värt.

När spelet behöver nån ny servicesim eller stadsbo som ska gå förbi på gatan, en statistsim liksom, så slumpar den fram ett utseende och kläder från vad som finns tillgängligt. Men så ska den ha ett namn också, och i spelet finns en lista på typ 50 olika namn, alltså är det inte helt ovanligt att det dyker upp flera simmar med samma namn. Det är ju lite trist, och därför laddade jag ner en namnlista, som jag själv sedan har modifierat. På den listan finns nu över 600 kvinnonamn, lika många mansnamn och ungefär 500 efternamn. Nu är det inte lika vanligt att simmarna får samma namn.

Men det är då det blir så lustigt när man får en budbilschaufför vid namn Claire Wikholm.

Då ska man alltså komma ihåg att förnamn och efternamn tas från två olika listor. Förutom Claire har jag också sett en Zarah Leander gå förbi. Det har nästan blivit det roligaste, att se vad de nya simmarna heter.

Inga kommentarer: