tisdag 12 maj 2009

You go, girl!


Semifinalen avklarad och Malena gick vidare. Hurra! Vad mer kan man säga? Bulgarien bidrog troligen med det sämsta numret någonsin, av alla länder alla år. Förutom Malena gick mina favoriter vidare, Armenien, Island och Bosnien-Herzegovina.

Programledarna var fruktansvärda, alla tre. Hon modellen var väl den som klarade sig relativt sett bäst. Han i artistfoajén (det som på nysvenska tydligen ska heta green room) var hysterisk och man ville klappa till honom och han som var med modellen var bara gubbsjuk, och det enda han pratade om var hur snygg hon var.

Mellanakten gav mig rysningar, både av vällust och fasa. Säga vad man vill om Ryssland under Putin, men de har en riktigt häftig sång- och danskultur. Röda arméns kör är nog häftigaste kören i världen. Trumslagarna var också balla. Och det var schysst att det inte var en sån där pretentiös mellanakt som det brukar vara, "dansen symboliserar elden som kämpar mot isen" typ, utan att det var rysk kultur som presenterades. Men det var nästan mer militärer på scen än vad det brukade vara på Röda torgets parader under Sovjettiden, och både militärflygplan och stridsvagnar. Man kan ju undra om de sett Tingeling och blivit inspirerade.

2 kommentarer:

Kulturlebban sa...

Programledarna var verkligen de sämsta genom tiderna - och det vill inte säga lite!

Gealach sa...

Om de nu satsat så mycket som 340 miljoner (eller vad det var) borde de väl ha kunnat ta in proffsigare programledare än de där nötterna?

Jag reagerade också på att han klängde på henne hela tiden, de verkade osäkra på manuset och franskan var mer eller mindre obegriplig.