tisdag 23 november 2010

Crossing Hennessey

Nej, nu är det väl dags att skriva lite om de filmer jag har sett medan jag ännu har dem i färskt minne.

Crossing Hennessey är en Hong Kong-rom-kom (håll med om att det är roligt att säga så) av Ivy Ho. Intrigen är inte så mycket att orda om, två personer träffas utan att förstå att de är rätt för varandra och efter lite motgångar blir det trots allt de två. Loy (Jacky Cheung) är en 41-årig slacker som bor hos sin moster och jobbar i mammans elektronikfirma. Han och Oi-lin (Wei Tang) får träffa varann på ett möte som ordnats av de respektive föräldrarna i hopp om att de ska gifta sig med varandra. Det slår inte precis gnistor om deras möte. Dessutom har Oi-lin redan en pojkvän, Xu, som sitter i fängelse.

Det märks att Ho har studerat den amerikanska romkom-filmen. Alla ingredienser finns med. Tyvärr är det ingen lustig historia som serveras. Fotot är väldigt snyggt, men regin är platt och känns väldigt amatörmässig. Dessutom spelar skådespelarna över på ett sätt som skulle få Stefan och Krister att vrida sig generat i fåtöljerna. Dessutom är det inte alltid de bästa skådespelarna som är med.

Jacky Cheung är väldigt charmig och har en utstrålning som är perfekt för den här rollen, men han är ojämn. Mycket överspel, men ibland glimrar han till, särskilt i ett par dialoger med Wei Tang.

I alla bra romkom ska det självklart finnas med ett till synes oövervinnerligt hinder, här i form av den våldsamme pojkvännen i fängelset. Men Ho verkar vara helt ointresserad av den här tråden. Den känns mest som att den är med för att den ska vara där. Vi presenteras för pojkvännen, han släpps ur fängelset, spöar upp  Loy (lite grann bara) och försvinner ur handlingen. Till detta kommer en konstig bihandling om en indisk servitör som kanske eller kanske inte finns. Han återkommer flera gånger filmen igenom, men tillför ingenting.

Njae, två inte helt uttråkade gnurglor får det nog bli för den här historien.



Inga kommentarer: