tisdag 15 december 2009

Aftonbladet struntar i källkritiken

Ullared-Mattiaz påstår sig ha spelat in en porrfilm i Spanien förra året. För den filmen ska han ha fått 500 000 kronor. Detta vet Aftonbladet att berätta.

Nu är det bara så att det inte finns nån film med det namnet. Åtminstone inte som någon någonsin har skrivit om och lagt ut på nätet, och det låter ju inte så trovärdigt. Hur ska man annars kunna sälja filmen, om ingen känner till den?

För det andra, en halv miljon?! Ursäkta, men vad tror han att han är för stjärna? Jag har svårt att tänka mig att nån riktig porrstjärna får en halv miljon per film. Varför skulle då en blekfet svensk få det för sin första film? Enligt imdb får en stjärna som Rocco Siffredi under ett bra år $200 000. Att Mattiaz då skulle få en tredjedel så mycket för sin första och hittills enda film låter inte så troligt, eller hur?

Nä, här ringer väldigt många varningsklockor. Man tycker att det borde ha gjort det även på Aftonbladets redaktion, men äh, skit i det! Det blir en bra rubrik. Och så undrar de varför folk slutar köpa kvällstidningarna...

4 kommentarer:

Anna sa...

Som du skriver, bara liiiite kritiskt tänkande på redaktionen och man genomskådar denna "nyhet" på nolltid. Men det finns ju såklart många allvarligare lögner än om Mattiaz cv i kvällstidningarna. Och det är kanske ingen överraskning i sig. Men ännu värre (?) är att de trovärdiga morgontidningarna kan skarva rätt ordentligt de med för en smaskig rubbe. Vet man bakgrunden och sanningen om något som det blir ett "drev" kring så ser man att 95% är rena påhitt och förvrängningar. Jag har många exempel på det, både från jobbsammanhang och privat. Det lär ju inte bara gälla de fallen som jag känner till. Och fastän folk vet att man inte ska lita på allt som står i tidningarna blir det ändå nån känsla av "ingen rök utan eld" och så tror folk på lögnerna ändå. Frustrerande!

Gealach sa...

Grejen är väl att aldrig kolla upp en bra story, för då spricker den...

Knallhatten sa...

Anna, du har helt rätt. Om det vore så väl att det bara var i skvallerartiklar de struntade att kolla fakta. Det görs väl tyvärr ganska ofta.

Anledningen till att jag tog upp det här var för att det var så totalt genomskinligt att mänschan bara vill ha uppmärksamhet och Aftonbladet bara vill ha en säljande rubrik.

Anna sa...

Sånt som kallas win-win! ;) Men låt mig gissa att Mattiaz snart kommer att snyfta om att pressen minsann förföljer honom och att det är såååå jobbigt...