tisdag 18 augusti 2009

Lights! Models! Guest list!

En annorlunda kväll för min del! Jag var med om min första modefotografering. Tyvärr (?) var det inte jag som blev fotad. Ola har börjat ägna sig åt fotografering, och ägnar sig mest åt modellfoto. Igår hade han bestämt möte med en lettisk modell, Eduards, och han tyckte att det skulle vara lite kul att ha med min vespa på bilderna, och självklart ställer jag upp både med vespa och som assistent.

Dagen började med att jag satt i kassan i Museum Tre kronor. Inte det allra roligaste man kan göra. Det händer ganska lite där. De flesta besökarna kommer ner via Västra valvet, så jag hade det ganska lugnt hela dagen. Det roligaste som hände var att ett svenskamerikanskt sällskap som var med på min våningsvisning dagen innan kom ner i museet och blev besvikna över att jag satt i kassan, för de hade hoppats att jag skulle leda visningen de skulle på.

Efter jobbet följde jag med Lars och Stelios till Chokladkoppen, och även Hagbergskan och Andreas slog följe med oss. Umgås man med dem kan man inte ha tråkigt! Tyvärr blev min medverkan inte så lång som jag hade önskat. Jag skulle ju bara vänta på Ola.

När Ola och Eduards dök upp flämtade alla (med läggning åt det hållet) och sa med en mun: "presentera mig!" Fast det fick de klara sig utan. Jag följde med de båda andra ner till Prästgatan, där fotograferingen skulle ske. Vi höll på i två och en halv timme, både med och utan vespa.
När inte Ola fotade blev vi fotade av alla turister som gick förbi. Roligast var när en terrier bestämde sig för att han skulle vara med på bilderna och helt sonika gick och ställde sig och poserade bredvid Eduards och vägrade gå därifrån innan Ola tagit några bilder. Jag hoppas få se hur de blev, och kanske visa här.

Kvällen avslutades med en öl (och kaffe för mig som körde) på Stortorget. En trevlig kväll, helt enkelt.

Idag skickade Ola över ett par av bilderna han tog. Resten kommer att finnas på hans blogg. Jag lovar att tala om när ni kan se bilderna där.

5 kommentarer:

fru Ann sa...

Snygg vespa!Och snygga BEN...

Ola sa...

TACK! Men jag förstår inte... mina ben syns ju knappt?!?! :D

fru Ann sa...

Hallo... Bens BEN förstås... Antar att dina ligger tryckta mot PRÄST...gatan...!

Ola sa...

Ohps! How could U tell!? :D

Fru Ann sa...

I know things about people... Clint Eastwood in IN THE LINE OF FIRE...