torsdag 6 augusti 2009

Kabelknas

Det har varit så tyst och skönt här på sistone. Inte en enda telefonförsäljare har hört av sig på jättelänge. Lite väl länge, när jag tänker efter. Så jag kollar telefonen, och jajamensan, den har hängt sig. Då måste jag starta om den, och det gör man genom att trycka in en liten knapp bakpå modemet. Alltså drar jag fram modemet, och i samma stund säger det plopp, så lossnar själva kabelkontakten ur sladden (coaxikabel, har jag nu lärt mig att det heter).

Kontakten går inte att laga, så det blir till att åka iväg till närmsta datoraffär om jag vill kunna komma åt nätet igen. Första stopp är Webbhallen på Sveavägen. De tittar på min kabel och konstaterar att de inte har såna. Istället tipsar de om Clas Ohlson.

Iväg till Clas Ohlson. De har visserligen såna kablar, men bara 1,5 meter långa. Min nuvarande är 3 meter, och det är på gränsen till för kort. Istället tipsar de om Kjell & Co.

Upp på Ben och iväg till nästa affär. Där har de verkligen slika kablar, OCH i flera längder! Äntligen.

Efter den här jakten runt stan var jag verkligen värd att åka ner till stranden och lägga mig i blöt ett par timmar. Jag tröttnade när sällskapet med den stora ljudanläggningen började inmundiga olagliga rökverk. Inte av moraliska skäl, utan för att de började babbla och upprepa samma ord gång på gång på gång på gång på gång...

Inga kommentarer: