lördag 26 september 2009

Shopping and F***ing

Jennie bor med Erik och Mattias som har ett förhållande med varandra. Erik blir utkastad från drogbehandlingen och träffar den prostituerade Danny. Jennie och Mattias försöker sälja ecstacy, men förlorar alla pillren och måste skaffa fram trettio tusen kronor innan morgondagen, annars kommer langaren och teveproducenten Max låta dem träffa en man med en borrmaskin.

Allt och alla är till salu i Mark Ravenhills Shopping and f***ing, som för tredje gången sätts upp i Stockholm. Den här gången på Stadsteaterns Klarascen i samband med Pride. Sista föreställningen går i morgon och äntligen lyckades jag komma iväg.

Skådespelarna befinner sig hela tiden nära oss. Scenen är helt insvept i byggplast och endast den främre delen av scenen är spelbar. Ljuset är skarpt och osmickrande större delen av pjäsen, vilket bara ökar på den autentiska känslan.

Bra skådespelarinsatser rakt igenom, med särskilt nämnande av Ralph Carlsson som Max och framför allt Jonatan Rodriguez som Mattias. Han gör en lysande insats som den ömhetstörstande Mattias. Man vill både slå honom och krama om honom samtidigt.

Trots sitt svarta tema, och den brutala våldtäkten, är det här en emellanåt väldigt rolig pjäs och skådespelarna bär upp föreställningen. Riktigt, riktigt bra!

Jonatan Rodriguez och Lisa Werlinder i Shopping and f***ing.
Foto Petra Hellberg

Inga kommentarer: