tisdag 15 september 2009

Piers Morgan + Trace Adkins = sant?

Bland mina favoritdokusåpor finns en riktig högoddsare, The apprentice. Jag är totalt ointresserad av affärer, och amerikaner som springer runt och är alldeles upptagna av att tjäna så mycket pengar som de bara kan ger mig egentligen kalla kårar (för att inte tala om åsynen av Donald Trumps överkamning). Men den här serien har ändå nåt jag gillar.

Det serien har gemensamt med mina andra favvodokusåpor är att det handlar om folk som gör nåt de är bra på, och ska lösa uppgifterna med sina kunskaper. Då kan jag sitta klistrad. Även det engelska Apprentice är kul att se. Däremot var svenska upplagan en amatörmässig upplevesle, både med tanke på deltagarna och produktionen.

Just nu på TV400 går The Celebrity Apprentice, där olika kändisar tävlar på samma sätt som i de vanliga omgångarna, fast här går alla vinster till välgörande ändamål. Tyvärr har jag missat ganska många avsnitt och kom inte in förrän alldeles nyligen, när det börjar gå mot finalen. Jag lärde mig dock väldigt snabbt att den stora rivaliteten är mellan Piers Morgan (America's got talent) och Omarosa (The apprentice, första säsongen). Omarosa var en sån där vidrig människa som stack folk i ryggen och aldrig tog något ansvar själv, men gärna framställde sig själv i positiva ordalag. En perfekt dokusåpahäxa, alltså, och största fyndet i seriens historia. Föga förvånande fick hon komma tillbaks till kändisupplagan. Piers och Omarosa grälar så att stickor och strån ryker. Mycket underhållande.

I morgonens avsnitt var uppdraget att de båda lagen skulle sälja konst. De fick välja varsin konstnär och ha vernissage för dem, och de skulle sälja så mycket konst de bara kunde. Vinnaren var såklart den som fått in mest pengar. Omarosa erbjöd sig att bli lagledare för sitt lag, för det här var uppgiften hon fick sparken för i förra omgången hon var med, och genast erbjöd sig Piers att bli lagledare för sitt lag, allt för att kunna sparka lite Omarosa-röv.

Utklassning är väl rätta ordet. Omarosas lag sålde fyra tavlor och fick in 7000 dollar, medan Piers' lag sålde 16 tavlor och fick in 163 000 dollar. Det som sedan händer i styrelserummet, där man ställs till svars inför Donald Trump, är ren humor. Omarosa skyller på allt och alla, utom sig själv. Det är hennes medspelares fel, det är hennes motspelares fel, det är galleriets fel, det är konstnärens fel. Själv är hon dock helt oskyldig till allt. Sedan kommer hon igång, och när vinnarlaget har lämnat rummet börjar hon anklaga Piers för att vara smygbög, och det ska då tydligen på något diffust sätt ha något att göra med att han vann. Tyvärr får hon inte förklara hur hon menar, för Donald Trump avbryter henne med att erbjuda Piers att få komma in och försvara sig. Piers reser sig ur soffan och går mot styrelserummet, och där bryter vi för reklam.

När vi sedan kommer tillbaks får vi se Piers kliva in i styrelserummet, men till allas förvåning går han rakt fram till countrystjärnan Trace Adkins, kysser honom på kinden och säger "Trace, you beautiful cowboy" och går ut igen. Snacka om att avgå med segern! Alla bryter ihop av skratt. Utom möjligen Trace Adkins, som mest ser generad ut.

Avslutningsvis kan jag ju avslöja att Omarosa fick sparken så det visslade om det. Hela roligheten kan ni se här nere.


Inga kommentarer: