söndag 6 september 2009

Håkan Hellström på Grönan

Första konserten på evigheter för min del! Och första konserten med Håkan Hellström över huvud taget. Både Petter och Hagbergskan blev chockade när jag erkände detta. Så var och en ville dra med mig till Grönan igår (eller ja, i förrgår. Klockan är ju efter midnatt nu). Det var ingenting jag ångrade.

Jag har inte lyssnat så mycket på Håkan, mest låtarna som har spelats på radio så jag har missat en hel del. Jag försökte lyssna upp mig på Spotify innan konserten så att jag skulle ha lite koll på vad som komma skulle.

Hagbergskan och jag sammanstrålade i kön utanför. Petter och hans kompis skulle vi träffa där inne. Tyvärr var det så satans mycket folk att vi inte kom i närheten av varann. Dessutom tröttnade Petter på trängseln, så han och kompisen åkte till Söder för att öla istället. Men Hagbergskan och jag stannade kvar.

Håkan Hellström är verkligen en fullfjädrad artist. Han har ingen vacker röst som sådan, men han är otroligt musikalisk, med en scennärvaro och charm som går utanpå det mesta. Och så skriver han väldigt bra låtar, det kan man inte ta ifrån honom. Det enda jag kan störa mig på är att han har en ruskig svensktoppsbetoning. Men det är väl mest för att jag är språkpolis.

Det var sista spelningen i sommar för Håkan med band, så de gav verkligen allt. Publiken hade de med sig från första början. Jag kanske var lite mer tillbakalutad, eftersom jag inte har så stor koll på honom. Men vissa andra, utan att nämna Hagbergskans namn, var helt i gasen och sjöng med i varenda låt och i början av alla låtarna så skrek hon "det här är min favoritlåt".

Även vädret stod på Håkans sida. När jag gick hemifrån regnade det, så jag fick ta med mig regnrock. Men väl framme vid Grönan hade det spruckit upp och fullmånen visade sig över berg-och-dal-banorna och det blev ganska varmt.

Efter konserten tog vi oss en öl. Ja, bara en! Främst för att de stängde precis när vi skulle beställa öl nummer två... Då var det bara att promenera hemåt i sensommarnatten. Inte förrän jag precis skulle kliva in genom porten hemma så började det regna igen.

1 kommentar:

Kristina sa...

Ha ha underbart!! Vilken kväll, salig!