söndag 27 september 2009

Arias with a twist

Dragshow i förening med barnförbjuden dockteater. Erkänn att det låter lockande! På Stadsteaterns lilla scen har det varit gästspel från New York, dragshowartisten Joey Arias och dockteatermakaren Basil Twist har skapat en helt underbar liten föreställning, Arias with a twist.

Till tonerna av en knastrig jazzlåt öppnas ridå efter ridå innan vi slutligen befinner oss på en dekadent nattklubb i trettiotalsmiljö. Den lilla orkestern har börjat spela, men primadonnan Joey Twist saknas. Hon har nämligen blivit kidnappad av ett flygande tefat. Efter att ha blivit undersökt med en jättesond kastas hon ut och landar i djungeln. Hungrig äter hon en glittrande discosvamp och sedan får vi följa hennes psykedeliska färd tillbaks till New York och nattklubben.

Det här var riktigt roligt, och Joey Arias är en underhållande entertainer med en väldigt speciell sångröst, men det som verkligen höjer föreställningen till nåt riktigt lysande är dockskötarna. Sättet de får de livlösa föremålen att vakna till liv är helt fantastiskt. Från rymdvarelser och två meter höga djävlar till ormar, blommor och flygande händer. Jag kan bara beklaga er som inte fick möjlighet att se den här uppsättningen.

Inga kommentarer: