lördag 30 juni 2012

Sponsra en dokumentärfilm!


Historien om Tom och Shane är en tragisk en. De var ihop i sex år och drömde om den dagen då gayäktenskap skulle bli lagliga, för då skulle de gifta sig. Under tiden fick de nöja sig med att bara vara sambo. Toms föräldrar klarade inte av hans läggning. Pappan hotade honom med pistol och mamman förklarade att hans läggning var en synd.

I maj förra året föll Tom ned från ett hustak och omkom. Plötsligt dyker hans föräldrar upp på sjukhuset och tar med sig kvarlevorna hem och klargör för Shane att han inte är önskvärd och får inte ens vara med på begravningen. Pappan hotar till och med att döda Shane om han dyker upp.

Shane lade ut sin frustration och sorg i en film på YouTube - den ni kan se här ovan - och för några veckor sedan fick regissören Linda Bloodworth-Thomason se den. Hon bestämde sig för att hon ville göra en dokumentärfilm om Tom och Shane, och det är här vi kommer in! För att få ihop en budget till projektet lade hon ut en förfrågan på Kickstarter om man vill vara med och sponsra. Det här tycker jag är en viktig fråga, så jag har självklart öppnat plånboken. Men än behövs det fler sponsorer för att få ihop projektet. Så gå in på deras sida och lägg så mycket eller så lite ni känner för.

Inga kommentarer: