söndag 24 juni 2012

Midsommar på Tullgarn

Eftersom det inte blev nån midsommar i Ugglarp för första gången på åtminstone tio år funderade jag på vad man kunde hitta för alternativ och så ramlade Tullgarn in i huvudet på mig och vägrade hålla tyst. Jag lanserade idén bland kollegorna och den föll i god jord. Eftersom Kristina skulle jobba på midsommardagen bokade vi från i torsdags, så att hon skulle få åtminstone en heldag i det gröna. Fru Ann och Eric jobbade inne på storslottet på midsommarafton, så hon kom ut efter jobbet. De övriga, inklusive hundarna, kom redan vid lunch. Vi fick hela gästvåningen för oss själva, de andra som hade bokat rum där avbokade några dagar innan midsommar.

Vilken fantastisk midsommar det blev! Strålande solsken på midsommarafton, lite regn på midsommardagens förmiddag men eftermiddagen blev lika perfekt den. Och all mat! Jag vågar inte ställa mig på vågen av fruktan över hur mycket jag gick upp på två dagar. Mina bidrag till midsommarbordet var tre sorters sill, västerbottenpaj och jordgubbstårta.

 


Massor av trevliga samtal och ingen ville gå och lägga sig när skymningen föll. En perfekt avslutning blev det när vi gick med på guidad visning i andra halvan av slottet innan vi åkte hem. En midsommarhelg som gav mersmak, definitivt!


2 kommentarer:

Fru Ann sa...

Instämmer med talaren... Fullkomligt fulländad! Du bara så du vet har jag ROYALTIE på bilden med killen med hatten från bryggan! Du sade ju att du inte skulle ta med några chaps... men här har vi CHAPPEN! Längtar redan till nästa år...

Primula sa...

Åh vilken helt fantastisk midsommarfest. Trevliga vänner, god mat, bubbel och pavlova å jordgubbar å bubbel och tårta å snapsar och sillar å allt möjligt annat och kvällen avslutas med öl och korv och chips på den riktigt senare delen av kvällen när nästan solen går upp. åh jag längtar redan till 2013.....repris repris tackar. Vi är och var lycksaliga.