söndag 3 juni 2012

Anthony Warlow i Annie

Min absoluta favoritmusikalartist är australiske Anthony Warlow. Mest känd är han väl för huvudrollen i Jekyll & Hyde. Hans framförande av This is the moment är något av det bästa som har hörts i musikalväg!

Han har uppträtt både i Australien och på West End, i opera (debuten skedde som Puck i Brittens En midsommarnattsdröm), operett och musikal. Men han har aldrig uppträtt på Broadway - förrän nu! i september har Annie nypremiär i New York och rollen som Daddy Warbucks har erbjudits och antagits av Warlow. Det blir tredje gången han gör den rollen. Han gör den just nu i Australien, och han gjorde den där även år 2000. Till den uppsättningen skrevs en ny sång åt honom - Why should I change a thing? Den nya uppsättningen kommer att regisseras av James Lapine, som tidigare både skrivit libretto till och regisserat Sunday in the park with George och framför allt Into the woods! Fröken Hannigan kommer att spelas av Katie Finneran, tvåfaldig Tonyvinnare - bästa biroll i pjäs för Rampfeber och dito i musikal för Promises, promises.

Bland Warlows tidigare uppsättningar kan nämnas Fantomen på operan (två gånger), Guys and dolls, Les miserables, Den hemlighetsfulla trädgården, Man of La Mancha, Doktor Zjivago, My fair lady, Trollflöjten, Don Giovanni och flera Gilbert & Sullivan-operetter som Ko-Ko i Mikado och som piratkungen i Piraterna från Penzance. Här är Warlow i den stora hitten - I am a pirate king!
Inga kommentarer: