söndag 3 juni 2012

De sa ja!

Äntligen lite bröllop! Erland och Guncha knöt Hymens band - och extra glad blev jag över att de valde att göra det i Ulriksdals slottspark.

Jag hade lite ångest över min klädsel. Jag gillar fluga, men när jag var på Åhléns för att handla hittade jag samtidigt en slips som jag blev kär i direkt, en orange med invävt paisleymönster. Till det hittade jag en orange bröstnäsduk med lila prickar. Och så hittade jag såklart en lila fluga som passade. Jag stod här hela förmiddagen och valde och vände, och ni som följer mig på twitter kunde se hur jag bad om smakråd. Det blev jag inte klokare av, hälften sa fluga och hälften sa slips. Till slut valde jag ändå slipsen.

Mindre roligt var gårdagens ösregn, men det som gjorde mig på allra sämst humör var Stockholm maraton. Jag lyckades inte ta mig ut ur stan i tid och nådde inte fram till  Ulriksdal förrän vigselceremonin var över. Fick glida in direkt i minglet och dominera lite. Erland och Guncha hade bett mig vara toastmaster, en ära som jag gladeligen åtog mig.Jag hade en trevlig plats med både brudens och brudgummens mödrar och Erlands kompis Bo som är historiker. Nog blev det historiesnack! Bland annat om kungar och adelsmän, gravöppningar avrättningar och så självklart bröllopstraditioner och uppskärandet av bröllopstårtan. Nördigt javisst, men icke desto mindre trevligt.


Efter nyss nämnda tårta blev det dans och vid tolvslaget var brud och brudgum spårlöst försvunna. Ryktet säger att man sett dem göra entré i bröllopssviten på Grand Hôtel! När dansen tog slut bjöds det på nattamat hos brudgummens mor. En mycket lyckad bröllopsfest, på min ära!

2 kommentarer:

Fru Ann sa...

Å så ljuvligt på bröllop på Ulriksdal!Gläder mig storligen med kusin Erland och vilken vacker brud och hustru! Gamla minnen dyker upp då jag ju själv stod brud där 26 september 1970... Och kalas i värdshuset... Deja vu helt klart... Förstår att du hade en härlig kväll! Och snygg var du i sanning i SLIPSEN och näsduken... Verkligen pricken över i...

Fru Ann sa...

Pappret tog slut... Antar att äpplen och päron hade lika trevligt och eftersits hos mamma och svärmor låter som en höjdare... Håller ju själv bröllop i liknande förtecken den 30 juni... Där dock svensk brud och rysk brudgum... Och baby NADJA också... Hi hi... Brudparet på tårtan har en liten baby på armen... Gläder mig över din roll som toastmaster! Det är en hedersroll verkligen...