tisdag 13 mars 2012

Streisand gör musikal igen!

Barbra Streisand har inte precis varit aktiv inom musikalfilmen på sistone. Hennes senaste musikalliknande film var Yentl från 1983. Jag skriver "musikalliknande" för det var ingen riktig musikal. Visst sjöng Streisand några sånger (Papa, can you hear me nominerades till en Oscar för bästa sång) som skulle visa hennes inre tankar men mer var det inte.

Nu verkar det som att det är ändring på gång. The Advocate skriver att Streisand ska spela huvudrollen i en ny filmatisering av Sondheim/Laurents klassiska Gypsy. Det blir i så fall tredje filmatiseringen av musikalen. I de tidigare versionerna var det Rosalind Russell respektive Bette Midler som gjorde huvudrollen. På Broadway var det ursprungligen Ethel Merman som gjorde Mama Rose. Sedan har rollen gjorts av Angela Lansbury, Tyne Daly, Bernadette Peters och Patti LuPone. 

Det som gör det hela än mer intressant är att Julian Fellowes ska skriva manuset. För dem som inte riktigt kan placera honom har jag bara två saker att säga - Gosford Park och Downton Abbey! Det här kan ju bli hur bra som helst!

Här är Bette i det stora slutnumret - Rose's Turn:

Inga kommentarer: