lördag 3 mars 2012

Loa är den han är!

Äntligen får jag klarhet! För ett par månader sedan såg jag en annons i DN om att Oscarsteatern söker dansare till den nya uppsättningen av La cage aux folles. Och det var all information man fick. Inget om vem som sätter upp den eller vilka som gör rollerna.

Nu har det äntligen avslöjats. Peter Dalle regisserar och huvudrollerna som Georges och Albin/Zaza görs av Sven Nordin (norska Elling) och - Loa Falkman! Loa är en fantastiskt bra komediskådespelare, och jag har inga tvivel om att han inte kommer att kunna göra en mycket bra, rolig och rörande Zaza. Det enda är väl om han tänker ta i med brösttonerna för mycket, fast den oron tänker jag inte ta nu.

Enligt DN tänker Dalle flytta över handlingen till USA på 80-talet, och det hoppas jag är en felskrivning av dem.  80-talet kan jag acceptera, då synen på bögar var ganska annorlunda än vad den är idag, men att flytta över den till staterna känns väldigt onödigt. Frankrike funkar precis lika bra. Men eftersom ingen annan tidning skriver om det, så andas jag ut.

Som Jacqueline kommer vi att få se Suzanne Reuter och betjänten Jacob görs av Per Andersson. Det ser ut att kunna bli en bra uppsättning. Premiär blir det 13 september. Vem följer med?

2 kommentarer:

Primula sa...

Här finns det några som vill följa med om det blir som vanligt god mat och vin före och/eller efteråt.

Fru Ann sa...

Och trevligt sällskap eller... Vår bästa tid är väl nu... eller snarare kanske i höst...