fredag 2 mars 2012

Crazy, Stupid, Love

Ryan Gosling har definitivt haft ett bra filmår, inte mindre än tre framgångsrika filmer har han hunnit med. Två av dem blev han dessutom Golden Globe-nominerad för och hade det inte varit för Oscarsjuryns välkända skräck för renodlade komedier hade rollen i Crazy, Stupid, Love blivit nominerad för bästa manliga biroll också.

Dan Fogelman som låg bakom manuset till Trassel och Bilar har fått ihop ett riktigt snyggt och intrikat pussel här. Crazy, Stupid, Love är en ensemblefilm - mängder av personer får sina historier berättade utan att det känns rörigt eller spretigt. Bra skådespelare i alla rollerna gör såklart sitt till också, förutom Gosling ser vi Steve Carell, Julianne Moore, Kevin Bacon, Marisa Tomei och Emma Stone i de största rollerna, alla verkligen i högform.

I centrum står Steve Carell i rollen som Cal, vars fru, spelad av Moore, plötsligt avslöjar att hon varit otrogen med en kollega och vill skiljas. Cal hamnar "ute på marknaden" igen och får lära sig raggningknep sig av den lokale Casanovan Jacob, Gosling. Medan Cal får lära sig hur man lever livet från den goda sidan träffar Jacob istället Hannah, Emma Stone, och blir kär och behöver lära sig hur man uppför sig i ett förhållande. Historierna korsas huller om buller och allt flyter synnerligen elegant. Och så är det vansinnigt roligt också. Man brukar ju säga att en filmkomedi ska vara längre än en och en halv timme, men de två timmarna den här håller på känns väldigt korta - fyra förälskade och galna gnurglor!Inga kommentarer: