torsdag 15 mars 2012

Alice i Underlandet som balett

När jag gick igenom Oliver-nomineringarna hittade jag en uppsättning på Royal Opera House som fångade mitt intresse - Alice's adventures in Wonderland är nominerad till "outstanding achievement in dance" för sin scenografi och ljussättning. Jag letade reda på de scener som finns ute på nätet och jag måste säga att jag vill se den här uppsättningen!! Jag skrattade gott åt Hjärter dams dans med de klantiga trädgårdsmästarna.

Precis som i Tim Burtons (i ärlighetens namn ganska ointressanta) fantasy-version så är det en lite äldre Alice vi får se här. Även här är hon på väg in i vuxenlivet med dess krav och en första romans med trädgårdsmästarens son Jack, som blir avskedad efter att ha levererat fel färg på rosorna och dessutom anklagad för att ha stulit en kaka. I Underlandet dyker sedan  Jack upp som Hjärter knekt som är anklagad av Hjärter dam för att ha stulit just syltkakor. Alice och den vita kaninen (Lewis Carroll förvandlad) försöker hjälpa honom.

Uppsättningen kommer tillbaks på repertoaren nu under våren. Den finns tillgänglig på dvd och blu-ray, men visst vill man väl hellre se den på scen? Ja, jag tittar på dig, Operan!1 kommentar:

Primula sa...

Denna blueray ska inhandlas till en högtid, Bestämt!!!