onsdag 24 februari 2010

Torchwood regerar!


Jag är verkligen helsåld på Torchwood, en spinoff till Doctor Who. Serien handlar om den hemliga organisationen Torchwood (ett anagram på Doctor Who) som bekämpar utomjordingar i Cardiff. Det är lite som kusinen från landet till Arkiv X. Allt är lite billigare och lite fulare, men attans så mycket charmigare.

Att Cardiff skulle drabbas av så ofantligt många utomjordingar får sin förklaring i att staden ligger på en reva i tid-rumsspektrat, där saker från andra dimensioner och världar kan ramla igenom.

De två första säsongerna var av standardserieformat, det vill säga ett avsnitt - en utomjording. Nästa vecka kämpar organisationen mot en ny utomjording. Men sedan började det hända saker. Andra säsongen slutade med att två av Torchwoods ordinarie medlemmar dör. Väldigt förvånande.

Tredje (och senaste, det ryktas om en fortsättning i år) säsongen är en kortis på bara fem avsnitt och den har en sammanhängande historia. Det börjar med att världens alla barn (och en vuxen man) samtidigt börjar skandera "vi är på väg, vi är på väg". Engelska regeringen reagerar blixtsnabbt, och det första beslut man tar är att Torchwood måste förgöras. Mördarpatruller skickas ut efter medlemmarna, som nu måste fly för sina liv och samtidigt ta reda på vad det är som händer. Det är faktiskt riktigt, riktigt spännande.

Sedan gillar jag att ledaren, kapten Jack Harkness är bög utan att man gör nån stor grej av det. Eller snarare, man gör en ganska stor grej av det, eftersom han har ett förhållande med fixaren Ianto Jones. Det hånglas rätt friskt, och de sexuella antydningarna om vad Jack och Ianto gör med den elektroniska utrustningen när ingen ser är många. Dessutom antyds det att Harkness har haft ett förhållande med Doktorn.

Sista avsnittet sänds på fyran i natt, men redan i morgon börjar serien om från första avsnittet. Se den om ni inte har gett den en chans förut!

1 kommentar:

Fru Ann sa...

Trot eller ej jag såg de för första gången i natt och blev helt besatt! Läste allt jag kom över på internet... Otroligt fascinerande science fiction och reality... och vilka skådespelare! Men i natt får jag lämna dem därhän,kommer och jobbar i morgon! De sänds ju på en rätt okristlig tid... men det är ju förståeligt...