fredag 19 februari 2010

Mycket teve blir det!


Jisses, vad kall jag är! Jag har tillbringat stora delar av dagen i Riddarholmskyrkan med diverse filmteam.

Förmiddagen var jag förberedd på. TV4 gör historisk serie, och ville göra ett par prator i kyrkan. Det bästa med den biten var att jag kunde upprätta mig inför Dick Harrison. Sist han var i kyrkan visade jag honom målningen på Magnus Ladulås och drottning Helvig, och så pekar jag på Magnus sköld och talar om att "där ser du folkungalejonet". Inte rätt sak att säga till en medeltidsexpert. Jag vet mycket väl att Magnus tillhörde Bjälboätten och inte folkungarna, men jag har blivit så van att prata om folkungarna så att den vanlige besökaren ska hänga med. Bjälboätten är defacto inte lika känd som folkungarna. Jag vet inte om Dick brydde sig, men jag har gått och grämt mig sedan dess. Den här gången kunde jag faktiskt lära honom ett par saker som han inte visste. Det kändes som en liten upprättelse.

Det syns inte på bilden, men när dörren stod öppen yrde snöflingorna in. Riktigt vackert!

På eftermiddagen får vi plötsligt ett telefonsamtal från ett ukrainskt filmteam som vill komma och filma lite Karl XII på eftermiddagen. Bara för mig att dra på mig vinterrocken och gå ner igen. Jag tänkte att det kunde bli lite spännande att se vad de vill göra av saken. Det blev mer spännande än jag trott. Plötsligt står jag med en mikrofon på mig och blir intervjuad. Jag tror att jag mest lyckades få fram några ööööh... Jag sa nog inget intelligent, jag får bara hoppas på att jag inte sa några fel!

Inte för att jag påstår att det är kallt i kyrkan, men det här fotot är taget inomhus och snön smälter inte...

3 kommentarer:

Fru Ann sa...

Hm intressant med THE UKRAINE... Hur är din relation till JULIA TIMOSJENKO... De är dock stiligt blå/gula och det är ju flott! Jag märker att du gillar THE VAMPIRE STATE BUILDING... Hi hi hi...

Fredde sa...

Jag har hört att Dicken pratat ner dig i hela akademikervärlden sedan ditt misstag.

Knallhatten sa...

Ja, jag har förstått de. De totalignorerar mig allihop nuförtiden!