måndag 15 februari 2010

Omen - då och nu

Den ursprunliga versionen av Omen gick på trean nu i helgen. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den vid det här laget. Det är en ruskigt bra skräckis! Visst finns det saker man kan ha åsikter om. Ett par onödiga voice-overs, ett citat ur Uppenbarelseboken som är väldigt lätt att ta reda på inte existerar och ett par logiska luckor. "Möt mig i morgon klockan 1430. Din frus liv är i fara". Varför inte tala om det när du ändå står och talar med honom?

Nyinspelningen har inte en chans mot originalet. De tillför inte något nytt och i ärlighetens namn, Gregory Peck och Liev Schreiber, spelar de i olika ligor eller så?

Jo, f'resten! Nyinspelningen har en suverän grej! Mia Farrow som barnskötaren bokstavligen från Helvetet, mrs Baylock! Det är banne mig genialt! I Rosemarys baby föder hon djävulens son, och i Omen får hon uppfostra honom. Det enda som skulle kunna toppa det är ju Barnskötarnas barnskötare, Julie Andrews! Fast hon kan nog inte se lika livsfarlig ut som Mia Farrow.

Just nu är dessutom huset där filmen spelades in till salu, för det fashionabla priset tjugo miljoner pund. Nån som ska slå till?

Inga kommentarer: