söndag 18 juli 2010

Jekyll & Hyde i Malmö

Jaha, då kanske man ska ta och försöka planera in ett besök i Malmö i höst. I november har Malmö Opera premiär på Jekyll & Hyde. Den gick i Stockholm för ett par år sen med Mikael Samuelson, Myrra Malmberg och Sarah Dawn Finer i huvudrollerna. Den fick hysteriskt dålig kritik och lades ner i förtid, vill jag minnas.

Jag ville se den, mest för att jag gillar musikalen och inte så mycket för skådespelarna. Mikael Samuelson kändes fel i den rollen, och Myrra Malmberg var ett klichéval som vi faktiskt skämtade om när vi fick höra att den skulle sättas upp; "vem tror du spelar Emma? Det skulle ju vara typiskt om det var Myrra Malmberg. Hahahahaaaaa!".

Däremot får jag lite rysningar av välbehag när jag läser att Christer Nerfont ska spela Jekyll/Hyde i den här uppsättningen. Nerfont är en lysande musikalartist, som tyvärr inte har fått ett sånt genombrott som han borde få. Visst får han göra huvudroller både här och där (mest där, jag tror inte att han har gjort nån stor roll i Stockholm), men han har allt som Jöback inte har och borde få dyka upp i större sammanhang (och ja, jag är medveten om att jag är Stockholmscentristisk!). Malena Tuvung som Emma (förmodar jag) och Laila Adèle som Lucy kan jag inte säga så mycket om. Tuvung har jag aldrig hört, och Adèle har jag bara sett i en ensembleroll i Hairspray. Fast sjunga kan hon ju!

Dessutom kommer Malmö Opera att göra Troll i kulissen av Tove Jansson. Bara en sån sak!

Inga kommentarer: