torsdag 3 januari 2013

Slottets föreläsningsprogram

Förra veckan släpptes föreläsningsprogrammet Slottet som historisk scen. Ni som har Svenska dagbladet har kanske redan läst det. Ni andra kan läsa programmet på nätet om ni klickar här. Alternativt kan ni gå in på slottets hemsida och ladda ner programmet. Eller hämta ut det i fysisk form på slottet. Biljetterna släpps till försäljning på tisdag. Räkna med att det blir telefonkö om ni tänker skaffa biljetter. De populäraste kommer att sälja slut direkt. Inte för att jag försöker antyda nånting, men min föreläsning var den som sålde slut snabbast förra året - på tjugo minuter. Okej, det kan väl eventuellt ha något att göra med att vi bara släppte tjugo biljetter, men i alla fall!

Om man läser programmet noga kan man hitta mig på inte mindre än fyra ställen. För det första så får jag äran att ge min Riddarholmskyrkanvisning en gång till. Ni som inte hann skaffa biljetter förra gången har chansen igen. Och den här gången ska jag försöka behålla rösten till visningen, så vi slipper ännu en mimvisning.

Dessutom har vi fått vår dramatiserade Ulriksdalsvisning godkänd. Det verkar inte som att vi har fått igenom allt som vi vill göra, men vi ska göra det bästa av situationen och kan nog leverera en visning som ni blir nöjda med.

När ni dessutom sitter och lusläser programmet - för det tycker jag att ni ska göra, det är en hel del intressanta visningar som jag själv vill se - så kan ni ju roa er med att se om ni hittar missen som gått alla korrekturläsare förbi. Jag fnissade gott när jag hittade det. Det gäller ett foto som inte är så väl valt till en av föreläsningarna, om ni vill ha en liten ledtråd. Och nej, jag menar inte att mitt huvud fortfarande sitter på riksmarskalkens kropp!

2 kommentarer:

Håkan Steenberg sa...

Men herregud vilken lång framförhållning - det är ju inte förrän in november!

Knallhatten sa...

Ja, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Så kom ihåg att köpa din biljett i morgon! ;-)