onsdag 12 december 2012

Stoppad korv

I vanliga fall brukar Kristina och jag göra korv och baka pepparkakor måndagen innan den stora julfesten. Alltså skulle vi ha gjort det i måndags, men Kristina kände sig krasslig och stannade hemma. Istället ska vi göra det hela i morgon, på självaste lucia!

Så vad gör man då om man har fått en ledig eftermiddag och ändå har massor att göra? Jo, man tar och gör övriga tillbehör man ska ha till julfesten. Jag har nu gjort julsnapsen, smaksatt med citron, kanel, socker och nejlika. Nu ska den stå till sig fram till lördag, så får vi se hur den blir. Det är första gången jag gör den.


Sedan tog jag och lade in rödbetor - man måste ju ha till rödbetssalladen, hur skulle det annars se ut! Samma sak där, de ska få ligga till sig innan jag börjar göra om dem till sallad.


Och kvällen avslutades med att jag gjorde vörtlimpa. Jag har använt mig av det där receptet i närmare tjugo år skulle jag tro, och det blir så vansinnigt gott! Nu är det alltså bara pepparkakor, julkorv och leverpastej kvar. Ja, och sill som jag ska göra till julafton, dock inte till julfesten - enär flera andra sorter kommer att finnas där.

Inga kommentarer: