söndag 30 december 2012

Nu är glada julen slut slut slut

Så ja, nu börjar jag komma tillbaks i gamla invanda hjulspår - och det inviger jag med att vara ledig i en vecka. Det förtjänar jag, efter att ha festat och arbetat nästan konstant hela julveckan!

Inledde julveckan med att jobba hela helgen, så ingen rast - ingen ro där inte!

Julafton med sedvanligt firande hos föräldrarna. Massor med mat och julklappar. Mitt bidrag har jag redan skrivit om - sill, vörtlimpa, korv, leverpastej och snaps. Årets julaftonsfilm blev Tjejen som visste för mycket.

Juldagen middag hos kulturfastrarna - grönkålssoppa med frikadeller och sillsallad till förrätt. Också traditionsenligt.

På annandagen var jag tillbaks på jobbet och sedan släktkalas i Älvsjö. Till denna bidrog jag med Nigella Lawsons sticky toffee pudding. Tyvärr var alla så mätta efter middagen att större delen av kakan stod orörd. Eller "tyvärr" - jag fick ju ta med mig större delen hem och sitter och njuter av den ikväll.

I torsdags nöjde jag mig med att bara jobba, hör och häpna! Fast å andra sidan blev det både jobb och fest igår, när Jochen och Maria bjöd på tabberas. Det måste jag säga var en perfekt avslutning på julveckan. Och nej, jag hoppade över invägningen den här veckan. Jag tog paus från den biten. Får börja tänka på maten - ja, idag!

Idag var således min första lediga dag sedan måndag 17 december - om man inte räknar med att jag hade körrepetition den dagen. I så fall får vi gå tillbaks ytterligare elva dagar sedan mitt danskort var helt tomt. Så i morse vaknade jag vid halv tolv. Det var faktiskt ruskigt skönt! Och tanken på att jag är helt ledig i nästan en vecka är fantastisk. Jag börjar inte jobba förrän på fredag igen.

Inga kommentarer: