lördag 6 oktober 2012

Madonna 30 år

Grattis Madonna på trettioårsdagen! Ja, alltså inte Madonna Ciccone-Penn-Ritchie, utan artisten Madonna. 6 oktober 1982 släpptes hennes första singel Everybody och resten är historia.

Madonna hade fått skivkontrakt på två låtar - som hon skrivit själv - men bossarna bestämde sig för att bara släppa Everybody. Dessutom bestämde man sig för att lansera Madonna som en svart(!) artist, så hon fanns inte med på omslaget till singeln. Redan från början var Madonna medveten om hur viktigt det visuella är, så hon lyckades få igenom att hon skulle göra en video också. Efteråt har hon sagt att det är tack vare videon som ungdomarna i mellanvästern vet vem hon är, för utan videon hade de inte lagt märke till henne.



Singeln lyckades inte ta sig in på försäljningslistorna, men på Billboards danslista tog hon sig upp till plats nummer tre. Framgången gjorde att hon fick släppa ytterligare en singel, Burning up, och hennes karriär tog fart.I augusti släppte hon sin senaste singel, Turn up the radio - hennes 43:e listetta på Billboard! Inte illa pinkat!

1 kommentar:

Rickard sa...

Madonna är fan Gud. Bäst! :D