söndag 21 oktober 2012

Höstpromenad

Höststockholm visade sig från sin allra mysigaste sida idag - med ett rejält ösregn! Och nej, jag är inte ironisk. Jag fullkomligt älskar det här vädret. Om man dessutom är ordentligt klädd blir det ännu bättre.

Jag jobbade på Nordiska museet idag, men lyckades knappt ta mig dit. Ben surade och vägrade starta, så jag fick slänga mig på bussen. Med en minut till godo sprang jag in i Lekstugan, och på något sätt lyckades jag ändå öppna för besökarna i rätt tid, ombytt och klar.

När jag sedan skulle hem så tyckte jag att det vore lite för trist att åka kommunalt, så på med regnkläderna och sedan promenera hemåt. Regnställ, gummistövlar och hatt gör att man klarar vilket väder som helst. Enda problemet var att jag var lite för varmt klädd, så jag var genomsvettig när jag kom hem igen. Men det får man väl leva med. Särskilt som jag såg folk runt omkring mig som sprang som halshuggna höns i sina försök att undkomma regnet. Och där jag gick och bara mös. Och nynnade lite på - ja, ni vet ju vilken som är den enda sången man kan nynna på i regnet!

1 kommentar:

Nimzo sa...

Visst är det härligt att gå i regnet med stövlar och regnkläder! Speciellt när man sen hur många som fullständigt glömt av kläder efter väder. hellre genomblöta och chickt klädda än gå i regnkläder.