måndag 29 oktober 2012

Hasse & Tages bästa sånger

Ingen ska påstå att jag stressar fram texterna, men förra veckan var jag och såg Hasse & Tages bästa sånger på Teater Pero. Det börjar väl bli dags att skriva något om det också.

Hasse och Tage har jag fått i mig med modersmjölken, jag är fullkomligt uppfostrad med deras revyer och filmer. Jag minns inte när jag såg dem första gången, de har liksom alltid funnits där. Vi hade stora trälådan med alla deras revyer på LP, och de gick varma kan jag lova. Däremot har jag bara sett en enda av deras revyer live, och det var Fröken Fleggmans mustasch som jag fick biljetter till i födelsedagspresent. Jag tror knappt jag har skrattat så mycket på teatern varken förr eller senare.

Johan Rudebeck har jag inte lika långt förhållande till. Första gången jag såg honom var för ett tiotal år sen när han gjorde föreställningen My favorite flops, en underhållande genomgång av alla de där bra låtarna från musikalerna som inte var lika bra. Nu har han alltså tillsammans med pianisten Eric Skarby gjort en föreställning som är precis vad den heter - Hasse & Tages bästa sånger.

På Teater Peros lilla scen underhölls vi i halvannan timme med det ena örhänget efter det andra med texter av herrar Alfredson och Danielsson, alla framförda med exakt rätt respektlöshet av Rudebeck. Vi fick höra allt från de första sångerna, bland annat Du är min tekopp, fram 1979 års Under dubbelgöken. Scenen och salongen flyter ihop utan någon skarp gräns och i det lilla rummet blev det en väldigt familjär stämning. Publiken kommenterade och sjöng med. Det var nittio minuter som gick väldigt fort. Den ena favoriten efter den andra radades upp. Jag vet inte om det säger mer om mig eller låtarna, men jag tror att alla mina favoritlåtar var med, även de som jag tänkte att den här kommer han inte att ta med. Den enda jag saknade var Längtans blomma är störst på håll från Spader, madame! Men det är väl smällar man får leva med, och när resten av föreställningen var så bra kan jag inte klaga.


3 kommentarer:

Fru Ann sa...

Såsom en av de medverkande... i viss mån... så kan inte annat än att hålla med! Vilken spelgläjde, sångglädje, pubikglädje! Allt i en tekopp kan man faktiskt säga med en lätt travesti av herrarna i fråga... Det enda jag frågar mig är varför inte alla i Stockholm med omnejd varit och sett dem! Bättre sångarhyllningar kan inte ens OD stå för! Hoppas de kommer igen och då kan de räkna med att jag skall vara cheer leading lady!

Magne sa...

Hej, Rosin! Tänkte bara säga att JOhan kommer och sjunger på Caer Tjärlek i noember med - en lördag eftermiddag, så om du är ledig, så får du se och höra mer av honom... m

Knallhatten sa...

Skulle vara trevligt, men då ska jag fira min födelsedag med middag i vänners glada lag.