måndag 29 oktober 2012

Ännu en serie biter i gräset

Många serier som försvinner just nu. Häromveckan var det Alice som lades ner. Idag insåg jag att en annan av mina favoritserier inte längre finns - Ink Pen.


Ink Pen skapades av Phil Dunlap 2005, och jag har dagligen följt serien sedan dess, jag föll direkt. Serien handlar om de där seriefigurerna som inte riktigt har lyckats slå igenom. De får istället gå till seriefigursarbetsförmedlingen Ink Pen i hopp om att få göra inhopp i någon serie. Det här betyder att vi får lära känna en salig blandning av olika figurer, från antropomorfiska djur till superhjältar och deras fiender. Ganska snart blev det ändå några få av figurerna som började ta mer plats än de andra, som den late superhjälten Captain Victorious och grisen Hamcock. Asaguden Tyr har också en stor roll i galleriet.


Nu är det slut på roligheterna. Jag har reagerat på historierna de senaste två veckorna och funderat över varför det har känts som att figurerna har varit så annorlunda mot hur de brukar vara. I gårdagens söndagsstrip presenterades så Captain Victorious för en ny sidekick - Scrappy Lad. Där trillade poletten ner och jag insåg att det var de första stripparna som publicerats igen och när jag kollade upp det hela stämde det, och tyvärr inte för att Dunlap var på semester eller något sådan. Av den trista gamla anledningen ekonomi, dåliga tider för tryckta tidningar och så vidare har Dunlap bestämt sig för att lägga ner serien, fast enligt rykte ska den fortsätta som söndagsserie efter ett kortare uppehåll. Jag väntar med spänning för att se om det blir så. Här nere kan ni se den allra sista söndagsstrippen.


Inga kommentarer: