söndag 7 augusti 2011

Operagalan

Fru Ann ville som tidigare nämnts gå på Operagalan med mig. Dessutom ville Anns kompis Kerstin också följa med. Inte tackar man nej till ett sånt sällskap!

Efter att Ann slutat jobba för dagen satte vi oss på ett helt nyöppnat - samma dag faktiskt, så vi blev premiärgäster - hak på Österlånggatan. Sjukt goda köttbullar med potatismos, gurka, lingon och sås njöt jag av. Trevlig personal också, väl värt att pröva!

När vi sedan kom till Musikaliska akademien bjöds vi på champagne - rosa, naturligtvis! - innan det var dags att gå in och bänka sig. Det var första gången jag var där, och oskarianen i mig njöt av lokalen. Även om bänkarna var lite väl hårda för min smak. Men håll med om att ingången till kungliga logen är magnifik!


Vilken fantastisk gala det var! Richard både inledde och avslutade det hela med Ombra mai fù respektive Till havs. Däremellan uppträdde förutom Richard även Henriikka Gröndahl, Paulina Pfeiffer, Marianne Eklöf, Johan Rydh och Matilda Paulsson. Det ena örhänget efter det andra - Carmen, Don Giovanni, Rosenkavaljeren, Madame Butterfly och så vidare. Ska man vara lite grinig så var det ju bara de mest kända numren. Nån liten överraskning, "den här har ni inte hört talas om, men ni kommer att älska den lika mycket som jag" typ, hade inte skadat. Fast när de gör det så bra som de gjorde det vore det synd att klaga. Tersetten ur Rosenkavaljeren var sagolikt vacker! Nå, en liten överraskning kom. Det vore ju inte Pride om vi inte fick se lite gränsöverskridande kärlek! Richard och konferencieren Anders Mårtensson gjorde en fabulös tolkning av La ci darem la mano ur Don Giovanni, där Richard gjorde Zerlinas roll!


Vi (läs jag) glömde bort vad klockan var, så när det var dags för mig att köpa blommor (jag hade tänkt mig en riktig divabukett) till Richard så var klockan redan efter stängningsdags. Inga divablommor kunde jag leverera alltså. Men jag fick passa på att krama om honom efter föreställningen. Han får vara nöjd med det, helt enkelt!

Fler bilder om ni klickar på Läs mer.Ouvertyren ur Figaros bröllop. Anders Mårtensson hör på.

Paulina Pfeiffer sjunger La Bohème

Henriika Gröndal, Johan Rydh och Marianne Eklöf - Così fan tutte

Matilda Paulsson - Carmen

Henriika Gröndal, Matilda Paulsson och Paulina Pfeiffer - Rosenkavaljeren

Richard avslutar det hela med Till havs

1 kommentar:

Fru Ann sa...

Ja HOT var det sanneligen... det är ju 20-hundra talet... Damerna är från de 40 så de är väl också i sina bästa åldrar...
En ytterst ynderlig yppig!ZERLINA såg och hörde vi också... Tack Jonas, tack Richard och alla ni andra som gjorde denna kvällen till en gränsöverskridande upplevelse...
Och restaurangen i GAMLA STAN var en hot hit den också!