fredag 5 augusti 2011

Dagens lättkränkta

Se så de lider!
Takida har polisanmält en recensent för att recensionen ifråga skulle vara "hotfull och kränkande... också nedsättande för personer med Downs syndrom". Recensionen (en riktig rolig sågning, där gruppens tråkighet jämförs med Billybokhyllor) avslutas med
”Ibland varierar han sig genom att slänga in en dos skitnödighet eller Downs syndrom i rösten och det är då man på riktigt börjar fundera över hur många år man behöver sitta inne för överlagt mord i Sverige.”
Okej, jag kan förstå om ett skitnödigt band känner sig hotade av de sista orden, men vari ligger kränkningen? Är det jämförelsen med Downs syndrom? Och frågan blir i så fall, vem är det som är kränkt - personer med Downs syndrom som påstås låta som Takida, eller sångaren som i så fall hävdar att det är förnedrande att låta som en person med Downs?

Intressant är också att Aftonbladet, som har skrivit snyftartikeln jag länkar till, på samma sida sågar Takida som ett "kompetent - och värdelöst band"!

Hela recensionen, med rubriken Tam, känslolös och tråkig melodirock från radioterroristerna Takida (värre än Aftonbladets rubrik?) finns att läsa här (Hela recensionen? Nej, de sista orden har utelämnats där av nån anledning...).

4 kommentarer:

Hanna sa...

Tycka vad man vill om anmälan men att blanda in Downs syndrom i kritiken är rent överjävligt mot de som lever med Downs

Sandra sa...

Jag känner mig faktiskt också lite kränkt! Jag har minsann inga Kalle Anka pocket i min Billy-hylla... ;-)

Knallhatten sa...

Nej, det har faktiskt inte jag heller. Jag kanske också måste polisanmäla dem!

Läder Nunnan sa...

de är faktiskt riktigt jävla usla