tisdag 9 augusti 2011

Årets Pride avslutad

Jag har haft lite problem med bildöverföringen, så det här inlägget har tagit lite tid att få upp, men här kommer det äntligen!

Pride avslutat för i år och för första gången mitt i stan och dessutom gratis. Onekligen med lite kluvna känslor. Jag har full förståelse för dem som tycker att det blivit en vattenfestival med hobbitförtecken. Folk som inte har känt sig trygga inne i parken och som inte har känt sig som normen ens på Pridefestivalen. Personligen kände jag mig lika trygg som alla tidigare år, och det måste man väl ändå säga att det är trevligt att här i Sverige är Pride så avdramatiserat att folk tar med sig hela familjen för att gå runt och titta lite. Att folk har tyckt att det har varit för lite bögar och flator i parken och därför avstått att gå dit är ju en ond cirkel. Inte så konstigt om det är lite hobbitar där, om alla stannar hemma. Lite roligt tyckte jag ändå att det var att de som såg ut att vara mest otrygga var heterokillarna som höll krampaktigt i sina flickvänner för att inte riskera att bli uppraggade. Det var också mest heteropar som jag såg hålla hand i parken.

Ja, och en och annan hund som fick åka barnvagn!

Nå, jag överlåter utvärderingen åt Pridestyrelsen. Vi får se vad de kommer fram till. Stryk den uttjatade schlagerkvällen, är mitt önskemål. Där har vi något som har överlevt sig själv. Samma artister år ut och år in. Förlägg det till Skansen och gör något nytt i parken, som Ola föreslog.Jag var bara i parken tre dagar - eftersom alla jag känner avstod från att gå dit så var det inte så givande att gå runt där dag ut och dag in. Men på lördagen efter paraden så hängde jag med Anna, det var roligt. Däremot orkade jag inte stanna kvar och kolla på hela avslutningsgalan, så jag fick inte se Alcazars avskedsspelning. Och nej, jag gråter inte för det.

Lite bilder från paraden och avslutningsgalan hittar ni under Läs mer.


Paraden


Sossarna med Mona Sahlin, Leif Pagrotsky och gästartisten Jonas Gardell

Gustav Fridolin och Åsa Romson


Jodå, en del fotografer förtjänar också att fotograferas!

Fredrik Federley


Snape och Lucius Malfoy


Stockholms gaykör


Visst var Friskis & Svettis med!

Avslutningsgalan
Tove Styrke


Neo

Le Kid

Ulrik Munther


Säga vad man vill om Erik Slottner, men snygga ben har han!

Bryan Rice
Adam Tyler

Lite poledancing är väl aldrig fel
En Pridegala uan Lili och Susie är tydligen ingen Pridegala...

Afro-Dite gjorde I am what I am tillsammans med Jonas Hedkvist

Anders Fernette

Christian Waltz

2 kommentarer:

Primula sa...

Vilka trevliga bilder och söta Anna också. Det måste bli en ändring, nästa år måste jag gå på Pride galan igen. Inte en enda av artisterna, förutom LIli och Sussi kände jag igen. Vilken misär jag jag har hamnat i. Jag vill bli påmind tidigare om datum nästa år för att få in lediga dagar. Operagala med 2 hotta tanter det missade jag också. Roligt att det finns åkglada Bichoner. Tim hade kunnat vara med, han ska få en cykel kärra till nästa år. Han vet hur man åker riiktigt ståndsmässigt.

Mats sa...

En tanke från en som inte är så insatt i saken. Är inte tanto området mysigare, mera grönt och mindre betong?