fredag 23 april 2010

Stockholms Chicago

Chicago ska sättas upp i Stockholm igen. Claes Malmberg som Billy Flynn, Babben Larsson som Mama Morton och Björn Kjellman som Amos Hart. Åjovars, de kan nog bli bra. Men viktigast är såklart att det blir ett par bra Roxie och Velma. De är ännu inte bestämda. Jag ber en bön att de satsar på rätt personer och inte bara kända namn! Fy, tänk om Persilja W skulle få en av rollerna!

Som vanligt har inte Aftonbladet nån större koll på vad de skriver om.
Efter 14 år på Broadway, 17 miljoner besökare och en hyllad filmversion är det nu Sveriges tur att få ta del av ”Chicago”, direkt från scenen.
Nån kanske borde tala om för dem att Chicago hade Europapremiär i Sverige redan 1976, året efter urpremiären, och har sedan dess spelats många gånger. Den spelades senast i Stockholm 2000 och innan den sätts upp i Stockholm så har Östgötateatern hunnit ha premiär på sin uppsättning (det var för övrigt de som gjorde Europapremiären).

1 kommentar:

Fru Ann sa...

Denna musical sattes upp på nya göteborgsoperan i slutet av 90 talet men Petra Nielsen, Anki Albrektsson och Jan Malmsjö... DET var en föreställning det... som jag såg.......... Och kolla After Darks show från nyårsversionen och med fängelsescenen helt magnifik med röster av Ulla Skoog och Maria Lundkvist... Mums säger jag bara men vilka kan de nu välja... dansanta! och sångliga... Och Hanna Lindblad är upptagen eller kan hon cloona sig... Hm!