tisdag 31 mars 2009

Släktforskning på teve


Ikväll gick andra avsnittet av Vem tror du att du är? Kända människor får hjälp att forska om nån viss person i sin släkt. Förra veckan var det Helena Bergström som fick lära sig mer om sin mormor och släktingen som stod modell (eller inte stod modell) för skulpturen Grodan ute på Waldemarsudde.
Idag var det Thomas Bodström som fick lära sig mer om sin morfars bror, konstnären och luffaren Björnjägaren.
Det här är public service när den är som bäst. Inga rafflande avslöjanden, inga tårfyllda återföreningar, bara Thomas Bodström som åker Mälardalen runt och tittar i arkiv. Det mest spännande var väl om han skulle vara tvungen att ha vita handskar på sig i nästa arkiv också. Och det var han! Och ändå är det fascinerande från början till slut.
Det som jag inte var så förtjust i förra veckan var slutet när Helena Bergström satt med sin syster och skulle sammanfatta det vi redan sett i en timme. Det kändes väldigt onödigt. Men idag, när Bodström gjorde detsamma med sina föräldrar och syster, så funkade det. Alla fyra kändes lika entusiastiska och intresserade. Dessutom hade de varit med från början och kommit med information, så det kändes rätt att de fick vara med på slutet också. Det var nog det som saknades förra veckan.

2 kommentarer:

Gealach sa...

Oj, det här har jag missat helt! Måste kollas!

Jennylee sa...

This is a nice blog you shared with great information. If you want to enjoy our best call girls services in Mussoorie. To get to know more about me follow the link: Mussoorie Independent Call Girls Services