onsdag 25 mars 2009

En benknota, två benknotor, tre benknotor…

DN skriver idag om reparationer och översyn av Riddarholmskyrkan. Bygget av Citybanan kan orsaka vibrationer i kyrkan, som är Stockholms äldsta bevarade byggnad. Av den anledningen ska man göra en inventering av kyrkans tillstånd, både vad det gäller byggnaden själv och dess fasta inventarier. Och gissa vem det är som ska inventera de fasta inventarierna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå? Är det du som ska räkna benknotor?
Jag gillar rubriken...fick mig ett brett leende här!
Annars ler jag inte så mycket åt Citybanans ev (troliga?)effekter på såväl gamla kyrkor som på andra byggnader. Man får nog ta det väldigt försiktigt.

Knallhatten sa...

Visst är det jag som ska göra det. Jag sitter som på nålar och väntar på att få dator och kamera så att jag kan sätta igång!
Förhoppningsvis kommer inte Citybanans sprängningar störa kyrkan för mycket. Men man kan ju aldrig veta i förväg.

senderman sa...

Snälla Knallhatten - om du behöver hjälp, så säg till. Jag bestämmer min tid själv, så att säga, och kan ge en hjälpande hand. Skulle vara kul att räkna benknotor och annat. Gillar Riddarholms-kyrkan sen länge. Har suttit och fikat många somrar på fiket i närheten och besökt kyrkan och hela holmen i detalj. Jag såg t.o.m. några benknotor i mitten av 90-talet (tror jag) när de grävde upp delar av gamla kyrkogården.