onsdag 25 mars 2009

Hurra för hyreslägenhet!

Jag kan inte riktigt förstå alla som säger att det är så mycket bättre med bostadsrätt. Visst, om man vill sälja sin lägenhet och tjäna sig en hacka. Men om man som jag, vilket alla som sett mitt lönekonto kan intyga, inte är särskilt intresserad av pengar, är det mycket skönare med hyresrätt. Jag har fått fel på duschkranen och ringde då till värden. Just nu sitter rörmokaren och byter hela blandaren i badrummet och jag behöver inte betala ett öre för det. Kan det verkligen vara så illa?

3 kommentarer:

Gealach sa...

Precis samma argument har vi för att inte köpa lägenhet. Så bekvämt att bara lyfta luren och få fel åtgärdade.

Anonym sa...

Hm, visst kan man ha olika åsikter om detta. Mitt främsta skäl att gilla bostadsrätt är att ingen hyresvärd sitter och tjänar pengar på mitt boende. Det är ju boende till självkostnadspris. Sen att det har blivit hysteriska priser i Stockholm när man ska köpa eller sälja är en annan sak.

Knallhatten sa...

Om värden tar hand om alla mina problem med lägenheten och huset så har jag absolut ingenting emot att han tjänar pengar på det. En usel värd, som inte sköter om huset, eller tar en oskäligt hög hyra är en annan sak, däremot.