fredag 27 mars 2009

Alltid vackert väder i Philadelphia


Nu måste jag slå ett slag för min nya favoritserie, Always sunny in Philadelphia. Det här är en serie som jag inte har brytt mig om. Den går på sexan, efter midnatt, och det har inte gjorts nån reklam för den. Alltså måste det här vara nån skitserie som ingår i ett paket med bättre serier. Det förstår man ju direkt.

Men för nån månad sen såg jag en intervju hos Jay Leno (?) med Kaitlin Olson, som spelar den kvinnliga huvudrollen, och blev nyfiken. Natten därefter satte jag mig framför teven bara för att se om mina fördomar hade rätt. Men ack, vad jag bedrog mig! Jag skrattade så jag grät. Det här är precis min sorts humor. Serien har beskrivits som Seinfeld på LSD, och jag förstår precis hur de menar. Det är väldigt mycket snabba repliker som kastas fram och tillbaka, men huvudpersonerna har en total brist på moral. De kan få för sig att göra exakt vad som helst, utan en tanke på om det är rätt eller fel.

Serien handlar om fyra kompisar som äger en riktigt sunkig bar. Det är nästan aldrig man ser några gäster i den baren, så gänget har gott om tid att komma på nya sätt att tjäna snabba pengar, lura systemet, eller försöka döda varandra.

I förrgår råkade gänget få tag i kokain som tillhörde maffian, och blev tvungna att komma på sätt att betala för det (naturligtvis hade de sålt delar av knarket alldeles för billigt). Dee och Charlie försöker sälja kvarvarande kokainparti, med följden att de båda själva blir beroende och lyckas dra ner en präst i skiten, Mac börjar jobba som springpojke åt maffian och Frank blir hallick åt Dennis, som måste sälja sig till rika damer på sportklubben.

Danny DeVito spelar Frank, pappa till Dennis och Dee. Han var inte med i första säsongen, men sa i en intervju att det var hans nya favoritserie, så skaparna av serien, som även spelar huvudrollerna, tog mod till sig och frågade om han hade lust att hoppa in som huvudrollsinnehavare. Det ville han. Och det gjorde han helt rätt. Serien är helt vansinnig och förtjänar alla tittare den kan få! Just nu går säsong tre (av fyra) på sexan. Bara att sätta sig och kolla!

Inga kommentarer: