lördag 18 augusti 2012

Utomhusbio i Rålis

Andreas, Timo och jag drog ner till Rålis efter jobbet, via Texas longhorn burgers, för att se Stockholm filmfestivals utomhusvisning av Hajen. Fan, vad jag älskar den filmen! Jag har sett den ett hundratal gånger, bokstavligt talat, men jag tröttnar inte på den.

Niclas och jag tävlade om vem som kunde se den flest gånger när vi var små. När vi avbröt tävlingen hade jag sett den någonstans mellan sextio och sjuttio gånger, och jag har sett den åtminstone fyrtio gånger till.

Att Hajen bara vann tre oscars - den var nominerad till fyra - är helt obegripligt! Var var nomineringen till bästa foto, bästa manliga biroll (Robert Shaw), bästa regi och bästa manus?

Att jag kan filmen så bra gjorde också att jag kunde kolla in övriga besökares reaktioner, och de reagerade som jag ville - ryckte till på rätt ställen och så vidare. Största chocken verkar ha varit när Ben Gardners huvud dök upp i det där hålet. I stort sett hela Rålis reagerade med att rycka till.

Helt fantastisk kväll, och tur med vädret hade vi också. Ösregn på eftermiddagen med varmt och torrt på kvällen. Hoppas det är lika vackert väder på söndag när de visar Sagan om ringen. Då kommer jag definitivt att sitta där igen!

Inga kommentarer: