lördag 25 augusti 2012

Personalfest

Nordiska museet bjöd till personalfest, och även vi i Lekstugan blev utsläppta från 1800-talet för att få vara med. Innan festen bjöds det på mingel i villa Lusthusporten, det där snygga huset som ligger mitt emot museet. Spännande att få smyga runt där och kika. När jag var liten fanns det två hus som jag drömde om att bo i - det ena var Nordiska museet och det andra, om jag skulle bo lite mindre, var Lusthusporten. Gissa om jag passade på att se mig omkring! Maria och jag hittade särskilt upp till balkongen på taket. Hur häftigt som helst.

Efter minglet gick vi tillbaks till museet, där middagen serverades. Vi drog lott om var vi skulle sitta, sönderklippta bitar av foton på kända svenskar. Jag hamnade vid bord Alice Babs, med trevliga bordsgrannar - några guider och självaste museichefen. Dessutom fick vi kvällens hedersgäst, Stefan Wermelin, vid bordet. Efter middagen ledde han kvällens frågesport, självklart med musikhistoriskt tema. Blygsamheten hindrar mig (igen!) från att ta åt mig äran, men jag kan säga så mycket som att Alice Babs vann hela tävlingen med ett enda fel (och där vill jag inte säga vem som kom med det felaktiga svaret...). Priset var Wermelins bok om Svenska ord. Har man dessutom författaren med sig ser man självklart till att få boken signerad.

 
Efter mat och lekar var det dags för dansen. Den höll ännu på när jag gick hem för att sova ut inför dagens aktiviteter.

Inga kommentarer: